Staff

2 februari 2012

Robert Manrho
(Oprichter SegaOnline)

Waar het voor de meeste begon met een Atari, of een Nintendo begon. Stapte Robert in de wondere wereld van videogames dankzij de Philips CD-I! Vanaf daar kon het alleen maar beter en dat klopt ook; want hierna was het tijd voor de SEGA Megadrive II. Al snel dacht Robert dat hij zelf ‘blast processing’ kon toepassen, om zo door loopings te rennen. Dankzij klassiekers als o.a. Sonic the Hedgehog 2, Truxton en Vectorman was Robert niet meer achter de SEGA weg te slaan, zo werd ook menige lunchpauze omgetoverd tot Mega Drive-pauze. Sindsdien is SEGA een onderdeel geworden en gebleven in het leven van Robert.

Favoriete platform: Dreamcast\NAOMI
Drie favoriete SEGA-spellen: Sonic the Hedgehog 2 (Mega Drive), Sonic Adventure (Dreamcast) en Samba de Amigo (Dreamcast)
Favoriete ontwikkelaar(s): Yuji Naka

———————————————

Gunther van Houdt

Gunther is nog steeds een SEGA-fan in hart en nieren. De eerste kennismaking met videogames gebeurde met de Atari 2600. SEGA verscheen pas echt in zijn leven met de SEGA Saturn. Samen met deze console leerde Gunther de fantastische arcadegames kennen zoals Sega Rally, Virtua Cop en Virtua Fighter. Sindsdien is het van kwaad naar erger gegaan: niet alleen werden alle SEGA releases voor SEGA’s 32-bitter netjes aangekocht (en haast allemaal kapot gespeeld) maar leerde hij ook de wondere wereld van importgaming kennen. SEGA’s Dreamcast maakt de addictie alleen maar erger. Tot op de dag van vandaag beheerst SEGA nog steeds een groot deel van zijn gamescollectie en wordt het blauwe logo een warm hart toegedragen.

Favoriete platform: Saturn/Dreamcast
Drie Favoriete SEGA-spellen: Sega Rally (Saturn), Burning Rangers (Saturn) en alle Panzer Dragoon games.
Favoriete ontwikkelaar(s): Yu Suzuki, Hiroshi Kataoka, Yuji Naka, Hisao Oguchi, Mie Kumagaya en Toshihiro Nagoshi

———————————————

Ivenne Mecking

Mocht begin jaar negentig kiezen tussen een NES, Atari 2600 of Master System II en koos uiteindelijk voor die laatste. Uiteraard met de ingebouwde klassieker Alex Kidd in Miracle World. Vervolgens via de Game Gear, MegaDrive II, Saturn en Dreamcast bij een XBOX 360 en PSP uitgekomen (bij gebrek aan beter; een SEGA console). Liefhebster van simpele en ‘pick up and play’-vriendelijke spellen als Pengo, ChuChu Rocket!, Columns, Peggle e.d. Het zijn wel de wat diepere RPG/adventures die de meeste indruk op haar hebben gemaakt, getuige onderstaand lijstje.

Favoriete platform: Saturn
Drie favoriete SEGA-spellen: Gekka Mugentan Torico (Saturn), Shining Force III (Saturn), Shenmue (Dreamcast)
Favoriete ontwikkelaar(s): Yu Suzuki/AM2

———————————————

Fabrice Algoet

Ik herinner me mijn eerste game nog levendig. Op de plaatselijke kermis, toen er nog echt games in de arcade stonden, kon ik zomaar een gratis potje spelen. Ik vond het leuker om beertje te grijpen maar dat veranderde meteen na mijn eerste game-sessie. Het ging om Golden Axe wist ik later, en wat een feest was dat. Meteen daarna speelde ik Outrun op het deluxe cabinet dat er stond en de toon was gezet. Tot op vandaag is OutRun nog steeds mijn lievelingsgame. Even later kocht mijn broer een Master System en de kiem voor mijn SEGA liefde was gepland. Hang On was in de Master System ingebouwd. En er volgende nog veel klassiekers. Later kwamen dan een Mega Drive, Mega CD, 32X en Saturn. Dreamcast was de zwanenzang voor SEGA als spelcomputerbouwer maar vind ik tot op heden nog steeds de beste console. Mijn lievelingsgenre, de pure arcade-ervaring, was er perfect. The House of the Dead, Crazy Taxi, Dynamite Deka en noem maar op. Daarna maar overgestapt op Xbox, dat is het beste alternatief voor een SEGA console.

Favoriete platform: Dreamcast, Arcade
Drie favoriete SEGA-spellen: OutRun, The House of the Dead-serie en Crazy Taxi (Dreamcast) en nog veel meer eigenlijk.
Favoriete ontwikkelaar(s): Yu Suzuki, Toshihiro Nagoshi, Hisao Oguchi

———————————————

Maarten de Koning

Maarten begon al vroeg met het fenomeen ‘videogames’. In de jaren tachtig had de opa van Maarten een Atari 2600 (de houten versie!) onder de buis staan. Klassiekers zoals Battle Zone, Space Invaders en Pac Man waren de spellen van toen. Een passie was geboren. Kort na de Atari 2600 kreeg Maarten van zijn ouders een NES (terwijl Maarten stiekem voor de Master System wilde gaan, vanwege een leveringstekort aan NES-apparaten) waardoor het pas echt begon. Toen SEGA furore maakte met de Mega Drive was het hek van de dam. Maarten kreeg vanaf toen definitief affiniteit met SEGA en haar producten, tot vandaag de dag toe.

Favoriete platform: Dreamcast
Drie favoriete SEGA-spellen: Sonic the Hedgehog (Mega Drive), Sonic Adventure (Dreamcast) en REZ (Dreamcast)
Favoriete ontwikkelaar(s): Yuji Naka en Tetsuya Mizuguchi

———————————————

Joe van Burik

Eigenlijk had Joe vroeger alleen maar Nintendo-systemen in de kast staan. Het was vooral de Mega Drive van zijn buurjongen waardoor hij als achtjarige kennis maakte met Sonic the Hedgehog, Streets of Rage en vooral Ristar. Toch bracht SEGA hem eerder al in contact met zijn favoriete genre, racespellen, toen hij tijdens een vakantie op Mallorca een Virtua Racing-arcadekast probeerde. Tien jaar later schafte hij voor datzelfde genre een Dreamcast aan, inclusief Sega Rally Championship 2, Metropolis Street Racer, Ferrari F355 Challenge en Daytona USA 2001. Hoewel hij tegenwoordig vooral bezig is met zijn studie Journalistiek, écht autorijden en schrijven over games, jaagt hij nog regelmatig stroom door zijn Dreamcast voor een stel ouderwets goede (snelle) games.

Favoriete platform: Dreamcast
Drie favoriete SEGA-spellen: F-Zero GX (GameCube), Sega Rally Championship 2 (Dreamcast) en Virtua Racing (Arcade)
Favoriete ontwikkelaar(s): Yu Suzuki en Toshihiro Nagoshi

Geen reacties mogelijk.