Start > Beurzen, Interview > Interview Glenn Wissner

Interview Glenn Wissner

15 mei 2004

In mijn gesprek met Sega begon ik over de ‘grote aankondiging’. Ik wou toch zeker weten of ‘Matrix online’ nu echt de aankondiging was. En ja helaas hij bevestigde het al zij het wel met trots. Het contract was nog maar een week getekend en het uitbrengen van deze game is voor Sega wel een big-deal. Wij allen hebben natuurlijk ons helemaal lekker gemaakt met gedachten zoals ‘komt sega terug in de hardware business’. Eigenlijk wist ik al voordat de sega press conference begon dat er geen nieuwe hardware zou komen. Waarom? Nou in mijn gesprek met een E3 medewerker kwam dat boven water. Want Sega zit in tegenstelling tot Nintendo, Sony & Microsoft in een andere zaal. Want de zaal waar nintendo etc zit is alleen voor de hardware fabrikanten etc.

Maargoed verder in het gesprek met Glenn Wissner kwam ik er achter dat Sega eigenlijk wel terug wil in de hardware business. Hij versprak zich betreft de hardware eigenlijk. Want op het moment dat hij zij van ‘ja wij willen terug in de hardware business maar eerst willen wij een AAA uitgever/ontwikkelaar worden’. Ofwel eerst reserves opbouwen alvorens terug te stappen in de hardware business. Toen hij dat vertelde bedacht ik mij hé wacht ik moet dit natuurlijk filmen, dus ik vroeg of hij even wou stoppen met vertellen zodat ik de camera kon pakken en het interview kon filmen. Toen schrok hij even en zij hij ‘nee niet filmen dit is even off the record’. Vervolgens ‘corrigeerde’ hij zichzelf en zij hij snel dat sega niet nadacht over terug te gaan in de hardware.

Natuurlijk heb ik het ook nog eventjes gehad over de Dreamcast. Ik vroeg hem of wij meer titels van Sega konden verwachten op de Dreamcast gezien puyo puyo fever recentelijk is uitgebracht. Helaas wist hij daar niks over te zeggen gezien Japan grotendeels los staat van Sega of America. Al vermoede hij dat de kans klein is dat er mee Dreamcast games uitkomen van Sega. Gezien de recentelijk verschijning van Propeller Arena op het web kon ik het niet laten en te vragen wat hij daar van vond. Hij beantwoorde niet echt mijn vraag met ja of nee. Maar hij verstelde dat de Dreamcast een ongekende fan user base heeft en een grote underground scene. Uit zijn vage antwoord is dus op te maken dat Sega het niet echt erg vind omdat de vele fans de gelekte unreleased games. Uiteraard keurt sega piraterij af, maar voor elke regel is een uitzondering.

Ook heb ik nog even medegedeeld dat er een grote user fan base is in Nederland. En ik vertelde dus over SegaOnline. Hij vond het erg leuk dat de Dreamcast nog steeds erg gelieft is. Het gesprek heeft mij in ieder geval over de teleurstelling heen geholpen. GO SEGA GO!

Glenn Wissner

Gerelateerde berichten:

Beurzen, Interview , ,

Geen reacties mogelijk.